RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akselsen vil stoppe Statoil-salg

Sist oppdatert:
Næringspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Olav Akselsen, vil se nærmere på fullmakten staten har til å selge aksjer i Statoil. – Nedsalget er svært uheldig, mener næringskomiteens leder. Les iMarkedet.nos intervju
Olav Akselsen, næringspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet og leder av næringskomiteen på Stortinget, fikk nyheten om at Staten vil selge 100 millioner aksjer i Statoil onsdag morgen av iMarkedet.no. Han var ikke blid for å høre nyheten, og sier at dette er svært uklokt av staten

- Dette bryter med det brede forliket vi hadde i Stortinget da vi endret eierskapet i Statoil i 2001, sier Akselsen til iMarkedet.no og forteller at endel av forutsetningen bak forliket var at Statoil skulle ha fleksibilitet rent finansielt.

Det vil si at Statoil skal kunne bruke aksjer som for eksempel valuta til å gjøre oppkjøp.

- Da Saga var til salgs var Statoil det eneste oljeselskapet i verden som ikke var i stand til å by på selskapet. De hadde verken nok kontanter eller mulighet til å bruke aksjer som valuta, sier Akselsen som mener at man nettopp del-privatiserte selskapet for å oppnå en slik fleksibilitet.

Nå vil Akselsen gå inn i forutsetningene i forliket fra den gang og se om det er muligheter for å stoppe statens nedsalg. Staten har en aksept fra Stortinget å selge seg ned til en eierandel, enten ved direkte utsalg eller utvanning, til en eierandel på to tredjedeler av selskapet.

- Noe av det som er bra med den norske oljepolitikken har vært en bred enighet. Men jeg vil advare mot å strekke strikken for langt, sier Akselsen som holder opp en advarende finger mot oljeminister Torhild Widvey, som er fra Høyre.

- Vi vil nå se nærmere på forutsetningene, sier Akselsen som ikke vil svare bastant i den ene eller andre retningen om opposisjonen på Stortinget vil være imot videre nedsalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere