RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksje i fokus: Birdstep

Sist oppdatert:
I samarbeid med analysetjenesten BullSpike vil iMarkedet presentere analyser av enkeltaksjer, primært basert på teknisk analyse. I dag: Birdstep, som ledes av Jørgen Bredesen
Analysen er utarbeidet av Helge Lunde i BullSpike, og representerer ikke nødvendigvis iMarkedets syn. Du finner BullSpikes tjeneste for teknisk analyse her: BullSpike - rapport

Forfatter: Helge Lunde
Kurs 22. april 2004: 19,40 kroner
Konklusjon: Selg

Bakgrunn:

Det har stort sett vært en positiv nyhetsstrøm i Birdstep (Bird) gjennom de siste uker og måneder. Både potensielle produkter og nye avtaler er meldt til markedet. Det klarer imidlertid ikke å overskygge prisingen av selskapet, som med dagens aksjekurs er priset svært høyt. Skulle den forventede omsetningsveksten på over 100 prosent for 2004 vise seg å ikke komme, må aksjen fortsatt reprises videre nedover. Noe av svaret på det får vi når selskapet legger frem sitt resultat for første kvartal den 6. mai. I mellomtiden skal det avholdes ordinær generalforsamling den 29.april. Her skal en ny emisjonsfullmakt behandles. Og markedets engstelse for en ny emisjon har nok også vært bidragsytende til de siste to måneders tilbaketog i aksjen.

Teknisk bilde:
Aksjen falt torsdag ned under den forrige bunn ved 20 kroner. Det kommer etter at man også har fått etablert en lavere topp for aksjen satt godt under den forutgående. Kjøperne som kom inn i aksjen i den sterkt oversolgte situasjonen etter fallet fra 30 til 20, ble kort og godt overmannet av nye agressive selgere. Dermed er to av de viktigste kriterier for en negativ trend oppfylt, nemlig lavere topper og bunner. Leter man også på det siste elementet – varigheten av bølgene, finner man her at tilbaketrekningene har hatt lengre utstrekning i tid enn oppgangsbølgene. Et tegn på at selgernes tålmodighet er større enn kjøpernes. Dermed er aksjen per definisjon i bearish trend med alle tre hovedkriterier oppfylt. Chartet har med gårsdagens stick utløst et nytt klart salgssignal.Fallpotensialet er i første omgang ned mot 18 kroner hvor man finner noe volum- og pivotstøtte fra tidligere aktivitet. Men den virkelige støtten finnes først ved 15 kroner. Det var fra dette nivået vi så det virkelig første bruddet opp og aksjen endret karakter ved nyåret slik det fremkommer i ukeschartet under. Til aksjens fordel skal trekkes frem at volumet har falt tilbake etter den kraftige oppblomstringen mot toppen ved 30 kroner og således et tegn på at selgerne blir færre. Motsiden til den medaljen er et like stort fravær av kjøpere.Ofte opplever man rekyler tilbake til bruddnivået når det verste salgspresset gir seg. Men det er langt fra sikkert, og ofte er volumene ved disse rekylene begrensede. Motstanden som har dannet seg ved 20 kroner gjør det vanskelig for aksjen å komme lengre tilbake og minste motstands vei nå er ned.

Konklusjon:
Selg Bird etter bruddet ned av forrige bunn ved 20 kroner og oppfyllelsen av alle kriteriene i en bearish trend. Risikoen er på nedsiden. For de som søker å shorte aksjen bør en stopp etableres i overkant av 20 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere