Aksje i fokus: Crew Gold

I samarbeid med analysetjenesten BullSpike vil iMarkedet presentere analyser av enkeltaksjer, primært basert på teknisk analyse. I dag: Crew Gold, som ledes av Jan A. Vestrum

19.05.08 00:53

Denne analysen er utarbeidet av Helge Lunde i BullSpike, og representerer ikke nødvendigvis iMarkedets syn. Du finner BullSpikes tjeneste for teknisk analyse her:

BullSpike - rapport

Forfatter: Helge Lunde
Kurs 15.mars 2004: 7,57 kroner
Konklusjon: Kjøp


Bakgrunn:

Flere innsidekjøp i Crew (CRU)gjennom de siste uker viser sterk tro fra ledelsen på en solid fremtid for selskapet. Etter at selskapet også vant tilbake lisens for Mindorofeltet på Filippinene har flere av meglerhusene på nytt gitt ut analyser på selskapet der target har variert med Alfred Berg sine 10,5 kroner kroner, Pareto sine 13,3 kroner og CAR på 20,5. Med utflaggingen av Kenor er alternativer for gruveselskaper i det norske markedet redusert.Gullprisen:

Gull har fått en noe redusert betydning for Crew etterhvert som blant annet nikkel fra Mindorfeltet vil spille en rolle. Allikevel ser man fortsatt en høy korrelasjon med prisutviklingen i det edle metallet. De siste KPI tallene viser en tiltagende inflasjon i USA, dollaren viser igjen noen svake tendenser, begge elementer som taler for en styrkning av gullet. På den annen side taler en stigende rentekurve for det motsatt så bildet er ikke entydig. Det tekniske bildet er dog enklere der man igjen ser at gullet har trukket ned til trend og volumstøtte ved 395-400 dollar/unse. Herfra er det godt trolig at man igjen kan få et nytt løft opp i gullet til nye topper over 425.Teknisk bilde:

Cru har falt tilbake til bruddnivået fra tiden før meldingen om tilbakelevering av Mindorolisensen. GAP’et som oppstod i kjølvannet av nyheten har blitt tettet og den negative gravitasjonen fra dette har blitt tatt ut av aksjen. Salgspresset i etterkant av oppblomstringen har ebbet ut der volumet har sunket tilbake til et minimum. Onsdagen viste aksjen mottak på første forsøk ved støtten fra den korte konsolideringen i midten av mars. Torsdagens nye påtrekk på stigende volum ga igjen økt sannsynlighet for at en vending opp er underveis og at en ny bunnformasjon er under dannelse. Gode dynamikker som viser at stemningen snur der optimismen/kjøperne vender tilbake.

Risiko:

Et ytterligere fall i gullprisen der denne faller under sine støttenivåer vil kunne underminere en ny oppgang for Cru. Stop bør etableres i underkant av 7,25 der vendingen er satt. Volumet bør vise vei med ny oppgang sammen med aksjekursen som en bevitnelse på ny kjøpertilstrømning.Konklusjon:

Kjøp Cru, etter gode tekniske bevegelser, med driveren i gjentatte innsidekjøp, økt interesse fra analysehusene og ny positiv vending opp i gullprisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag