Aksje i fokus: DnB NOR

I samarbeid med analysetjenesten BullSpike presenterer iMarkedet analyser av enkeltaksjer, primært basert på teknisk analyse. I dag: Short Svein Aasers DnB NOR

19.05.08 00:46

Analysen er utarbeidet av Helge Lunde i BullSpike, og representerer ikke nødvendigvis iMarkedets syn. Du finner BullSpikes tjeneste for teknisk analyse her:

BullSpike - rapport

Forfatter: Helge Lunde
Kurs 26. aug 2004: 53,75 kr.
Konklusjon: Short av DnB NORBakgrunn:

DNBNOR har blitt trukket godt opp i etterkant av resultatet, og spesielt har de utenlandske aktørene vært kjøpere etter blant annet oppgraderinger av den internasjonal bank/finanssektoren. Samtidig har man den siste uken sett også noe shortcovering fra norske aktører etter at flere meglerhus var ute med shortanbefaling noe for tidlig rundt 50 kroner. Nå synes imidlertid timingen å være bedre.Teknisk bilde:

Aksjen er nå blitt sterkt overkjøpt, og igjen kommet opp helt i øvre del av sin kanal i denne sekundærtrenden, slik vi ser av ukeschartet under. Her ved 54-55 kroner skal det forventes økt motstand og en fallhøyde på snaue 10 kroner mot nederste del av kanalen er etablert. Dette skal man dog ikke forvente tas ut i en rask bevegelse, siden mye av kanalens høyde kan bli tatt ut gjennom en lengre horisontal bevegelse slik man ser fra de to siste konsolideringene innenfor kanalen.

Også i det lengre bildet som vist i månedsschartet, har DNBNOR møtt motstand fra den lange topplinjen som strekker seg over 7 år tilbake i tid. Så lange trender er de mest stabile og sterkeste, og følgelig de vanskeligste å bryte ut av. Får vi derimot se et brudd opp, så er også det kjøpssignalet som avgis enda tydeligere og en stop i overkant av trenden må derfor respekteres.

Volumet har vært høyt under den siste fasen av oppgangen, hvilket tyder på god tilstedeværelse av kjøpere. Det er i det lange bildet et godt tegn. I det korte bildet har imidlertid aktiviteten vært så høy at den blir vanskelig å opprettholde, med et tilbakefall som trolig resultat. Det igjen tyder på at kjøperne snart vil bli færre, noe som gir rom for at selgerne skal få dominansen.Konklusjon:

Short DNBNOR oppunder 55 kroner, med stop rett i overkant. Kursmål settes til 50 kroner i løpet av 1-3 uker. Man skal imidlertid også være oppmerksom rundt 51-51,5 kroner, hvor aksjen gjorde en pause på veien opp og noe volum ble akkumulert. Hold også et godt øye med aktiviteten til meglerhuset UBS Warburg, ettersom de har vært store kjøpere de siste dagene. Deres fravær vil for dette caset være et godt signal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag