RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksje i fokus: Expert

Sist oppdatert:
Kommentar: Ferske tall om sterkt salg på elektronikkvarer fra Statistisk Sentralbyrå og nye kjøp i danske Elbodan er faktorer som er i ferd med å trigge aksjen i et brudd ut av konsolideringen ved 67 kroner
Denne tekniske analysen er utarbeidet av Helge Lunde som til daglig arbeider som aksjemegler i Kaupthing ASA. Se vår tjeneste for teknisk aksjeanalyse: BullSpike - rapport

Aksje: Expert ASA(EXPERT)

Kurs 2.jan 2005: 68 kroner
Konklusjon: Kjøp


Bakgrunn:

Expert legger frem resultatet for hele 2004 den 15. februar. Selskapet vil da trolig legge frem tall som vitner om solid vekst i salget, iallefall om man skal lytte til Statistisk Sentralbyrå som nylig meldte om hele 10% oppgang i 4. kvartal på salget av elektronikkvarer. Tidligere i uken meldte Expert om at de øker sin eierandel i danske Elbodan til snaue 54%. En fullbyrdelse av kjøpet vil kunne bety at selskapet etterhvert kan oppnå bedre rammebetingelser på sine innkjøp med bedrede marginer som resultat. En fordelaktiv valuta og gjentatte tilbakekjøp taler videre i favør av aksjen.


Teknisk bilde:

Expert har gjennom nesten hele januar konsolidert i terrenget mellom 65 og 67 kroner. Små utslag, lave volumer og få nyheter har preget aksjen i denne perioden. Med tirsdagens melding om ytterligere kjøp i Elbodan blomstret aktiviteten på ny opp og man fikk en bevegelse på høyt volum som drev aksjen opp av 67 kroner barrieren og inn i nytt terreng.


Trappeformasjon:

Expert har trolig startet på det som man har valgt å kalle "trappeformasjon", nettopp på grunn av dens utseende som en trapp med steg og trinn. Fenomenet finner man gjerne i restruktureringcase eller mindre/mellomstore aksjer som lar seg prege av enkeltbegivenheter så som større nyheter, strukturelle meldinger eller kanskje kontraktsinngåelser. Aksjen ligger gjerne stille i en smal horisontal konsolidering med lavt volum og over lengre perioder. Men der vi allikevel ser en likevekt mellom kjøperne og selgerne. 'Trappestegene' gjennomføres når så en signifikant hendelse intreffer. Denne prosessen har så en tendes til å gjenta seg og i noen tilfeller har man talt opp imot 5-6 steg med påfølgende trinn. Noen vil kanskje hevde dette er en sammensatt rekke av flaggformasjoner, men til det er konsolideringene ofte for lange, og noen sammenheng mellom inngangen og utgangen av konsolideringen finnes ikke slik det er betinget for flaggformasjoner. Et ytterligere fenomen med trappeformasjonen man skal merke seg er at stegene vil etterhvert avta i styrke og gi mindre prosentvise løft. Samtidig vil de horisontale konsolideringene også bli kortere.

Det skal bemerkes at denne formasjonen ikke har noen identifisert speilformasjon og er kun funnet under stigende trender, hvilket også ligger i dens natur.

Et fersk eksempel på trappeformasjon:
Et relativt likt teknisk bilde finner man i Camillo Eitzen & Co (CECO) som idag (onsdag 2.feb) gjennomførte et tilnærmet fult steg på en og samme dag. Chartet under illustrer godt denne formasjonen.

Mikro:

De siste dagers handel i Expert viser høyt volum og bruddet opp av konsolideringen ved 67 kroner tyder på at et nytt steg skal tas før aksjen igjen innleder en konsolidering. For å finne potensialet i den kommende bevegelsen kan vi se til det forrige løftet , som peker ut ca. 74 kroner som målområde for denne bevegelsen.

Konklusjon:

De fundamentale faktorer taler til fordel for Expert, og bruddet opp av konsolideringen ved 67 er trolig starten på en rask bevegelse. Det høye volumet gir tillitt til bruddet og at aksjens forutgående konsolidering ved 65-67 kroner nå vil fungere som støtte og tilkjennegir en lav risiko der et eventuelt tilbakefall vil bli fanget opp alledere 1 kroner under inntreden. Kjøp Expert

Les også:

Aksje i fokus: Statoil

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere