Aksje i fokus: Software Innovation

I samarbeid med analysetjenesten BullSpike presenterer iMarkedet analyser av enkeltaksjer, primært basert på teknisk analyse. I dag: Software Innovation og adm. direktør Per Kveim

19.05.08 00:45

Analysen er utarbeidet av Helge Lunde i BullSpike, og representerer ikke nødvendigvis iMarkedets syn. Du finner BullSpikes tjeneste for teknisk analyse her:

BullSpike - rapport

Forfatter: Helge Lunde
Kurs 20. sept 2004: 24,8 kroner
Konklusjon: Kjøp


Bakgrunn:

Vi er vitne til en overraskende sterk børs, trukket spesielt av energisektoren og de store tunge bluechipsene. Mye kan tale for at teknologisektoren og mellomsjiktet av aksjer kan komme i økende grad fremover. Men blant teknologi og vekstselskapene kan det fort gjøres å velge feil, og i forkant av resultatvarselsesongen kan det derfor være lurt å fokusere mot aksjer som har en klart positiv nyhetsstrøm. Et eksempel på det er Software Innovation (SOI) som er midt inne i perioden for tildeling av kontrakter under den offentlige rammeavtalen FESD i Danmark foruten tildeling av en ny stor offentlig rammeavtale i Sverige.Teknisk bilde:

SOI har ligget i en klart fallende trend, som i chartet er illustrert ved de fallene toppene og den tegnede trendlinjen som har begrenset aksjens bevegelser på oppsiden. Denne stammer tilbake til februar i år da mye av teknologi ved Oslo børs toppet ut. Nå har vi imidlertid fått et brudd av denne trenden i begynnelsen av denne uken, noe som i første omgang ikke gir annet tegn enn til en svakere falltakt fremover. Men sammenkoblet med den konsolideringen som aksjen har ligget i gjennom de to siste måneder mellom 21,5 og 24,5, og bevegelsen vi på fredag fikk opp av denne, tyder mye på at aksjen har dannet en bunnformasjon ferdig og en ny type adferd er i ferd med å komme inn i aksjen. Man skal derfor ikke bli veldig overrasket om man ser et direkte skifte fra fallende trend til stigende etter disse positive signaler. Første punkt for å få en stigende trend er også i ferd med å bli gjennomført, der en ny høyere topp vil bli satt etter bruddet opp av konsolideringen.

På oversiden har SOI noe motstand rundt 25,5 som spesielt kommer tilsyne i et P&F diagram med en trippelbunn som vist under ved rød linje. Og man skal være oppmerksom på denne barrieren selv om den er mer av pivotkarakter enn av volummessig betydning da der er lite aksjer som ble omsatt på dette nivået under etableringen av den formasjonen tilbake i mai i år. Ser vi videre i P&F diagrammet ser vi også at det allerede er gjennomført en tre-toppsbrudd opp fra 24,5 (blå linje) som er blant de bedre bruddsignalene som brukes innenfor P&F teorien.

Tar vi også en titt på volumet har dette vært sparsomt gjennom hele august, og aksjen har vært tidvis svært illikvid. Nå i september har man derimot sett ny aktivitet. Og når man ser på kursstigningen samtidig forteller det om en god porsjon kjøpere som har kommet til papiret.Konklusjon:

En ny type adferd er i ferd med å entre Software Innovation, noe bruddet opp av den fallende trenden og ut av konsolideringen taler for. Kjøp SOI nå, der en stop bør etableres på undersiden av støtten ved 24,4. Potensialet i aksjen er absolutt godt og gamle høyder inn på høye 30-tallet er langt fra umulig på noen måneders sikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.