RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksje-løft på falsk Arafat-melding

Sist oppdatert:
Hvordan tror du aksjemarkedet reagerer på PLO-lederen Yassir Arafats død? En forsmak fikk man på det falske dødsryktet torsdag
Det snakkes mye om at Arafats død kan føre til kaos i Midt-Østen. Dette er normalt negativt for aksjemarkedene. Likevel gikk aksjemarkedet i taket på den falske nyheten torsdag om at Arafat angivelig skulle være død. (Se graf)

Det var torsdag ettermiddag at det falske ryktet om Arafats død var ute i markedet. I løpet av 40 minutter versjerte ryktene, for så å bli avkreftet rett før klokken 18.00.Markedet nekrolog over Arafat er slående. Aksjetraderne mener at PLO-lederens død kan bedre utsiktene for en løsning i Midt-Østen.

Rett opp

Hvis man ser på S&P 500-futuren, som normalt er mer volatil enn S&P-indeksene, startet turbulensen i indeksen ved 17.10-tiden torsdag. Da var indeksen under 1.145 poeng.

Det var da ryktene begynte å versere i markedet. Etter dette tok S&P 500-indeksen av, og gikk rett i taket.

Etter 40 minutter rykket Arafats franske lege så ut å avkreftet ryktene om hans død. Det var altså Arafat-ryktene som startet aksjerallyet i aksjemarkedet i USA torsdag.

Markedets nekrolog over Arafat er som sagt slående.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere