RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjefall ga dollarsvekkelse

Sist oppdatert:
Dollaren har falt markert det siste døgnet mot de fleste internasjonale valutaer, blant annet mot den norske kronen
Det ble et bredt fall i det amerikanske aksjemarkedet i går, og det smittet også over i valutamarkedet. Det har gitt et markert fall for dollaren mot de viktigste internasjonale valutaene.

Det var til dels skuffende resultater fra deler av de store selskapene og innen teknologisektoren som sendte en salgsbølge gjennom det amerikanske aksjemarkedet onsdag.

Dollaren falt med omkring en prosent i forhold til euro, yen og sveitsiske franc.

Den norske kronen er også styrket mot dollaren det siste døgnet, mens den har vært stabil mot de andre valutaene. En dollar koster nå 6,97 kroner, mot 7,08 kroner onsdag morgen.

Fallet på de amerikanske børsene senket etterspørselen etter amerikanske dollar i det investorene igjen satte spørsmålstegn rundt veksten i den amerikanske økonomien. De amerikanske børsene har hatt en sterk utvikling så langt i resultatsesongen, men gårsdagen ble altså en skuffelse. Dow Jones-indeksen endte ned 1,5 prosent, mens Nasdaq falt hele 2,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere