RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjekursene til værs i Tokyo

Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Nikkei-indeksen over de viktigste aksjekursene på børsen i Tokyo har steget til sitt høyeste nivå siden september 2008. Den er dermed tilbake på nivået fra før den globale finanskrisen satte inn.

Nikkei sluttet onsdag på 11.463,75, opp 3,77 prosent fra dagen før. Den bredere Topix-indeksen fikk en oppgang på 3,10 prosent og stengte på 968,82, etter en dag preget av optimisme blant investorer som mener å se tegn til ny global økonomisk oppgang.

Også fra andre børser i Asia ble det meldt om oppgang onsdag. I Hongkong ble tendensen til kursfall dagen før snudd, og Hang Seng-indeksen hadde ved lunsjtider lokal tid økt med 0,6 prosent til 23.227,8.

- De globale markedene fortsetter å normalisere seg, og dermed øker risikoviljen blant investorene, sa den japanske analytikeren Hiroichi Nishi. Han mente oppgangen også har sammenheng med svekkelse av kursen på yen, som styrker Japans konkurranseevne.

Oljeprisen steg i asiatisk handel onsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 116,70 dollar per fat, en oppgang på 18 cent fra dagen før, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet steg med to cent til 96,68 dollar fatet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere