RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjemegler fikk ubetinget fengsel

Sist oppdatert:
En aksjemegler ble fredag dømt til ubetinget fengsel i 45 dager i Borgarting lagmannsrett
Borgarting lagmannsrett avsa 3. mai 2004 dom i en ØKOKRIM-sak mot en tidligere aksjemegler. Aksjemegleren ble dømt til ubetinget fengsel i 45 dager for overtredelser av verdipapirhandelloven.

Megleren hadde blant annet oppfordret tre av sine meglerkunder til å kjøpe aksjer i et børsnotert foretak. Dette gjorde han mens han hadde kurssensitive opplysninger om at ledere i foretaket hadde kjøpt et stort antall aksjer i foretaket. Til én av kundene hadde han også lekket innsideinformasjon.

I begrunnelsen for straffeutmålingen sier lagmannsretten blant annet at en aksjemegler er en nøkkelperson i omsetningen av verdipapir med betydelig mulighet for å påvirke de valg kundene foretar. For å opprettholde allmennhetens tillit til aksjeomsetningen må det stilles strenge krav til meglerstandens adferd. Det vil kunne være sterkt skadelig for aksjeomsetningen om meglere neglisjerer de grunnleggende regler som gjelder for slik handel, f.eks. ved misbruk av innsideopplysninger, skriver Økokrim.

Dommen er ikke rettskraftig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere