RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjemegler tiltalt

Sist oppdatert:
En tidligere aksjemegler er tiltalt av Økokrim for grov utroskap og kursmanipulering
Ifølge tiltalen utførte megleren i september-oktober 2000 flere større aksjetransaksjoner for en kunde på en slik måte at han skaffet ulike andre kunder og verdipapirforetakets egenhandelskonto uberettigede fordeler på bekostning av den kunden som inngav ordrene, ifølge en pressemelding fra Økokrim.

I pressemeldingen opplyses det ikke hvor vedkommende arbeidet, men ifølge TV2 Nettavisen var det i meglerhuset Alfred Berg.

Dette gjorde han blant annet ved at han, etter å ha kjøpt aksjer i markedet, først tildelte aksjene til andre kunder eller egenhandelskontoen før han senere tildelte dem til kunden. Aksjene ble da tildelt kunden til en høyere kurs enn den kursen megleren hadde kjøpt dem for i markedet, ifølge tiltalen.

Tiltalen gjelder også kursmanipulering. I november 2000 la tiltalte inn en kjøpsordre på 500.000 aksjer i et selskap i Oslo Børs’ handelssystem etter oppfordring fra en kunde. Ordren førte til at kursen på aksjene steg. Deretter solgte kunden 100.000 aksjer i samme selskap via et annet verdipapirforetak. Straks etter trakk tiltalte kjøpsordren tilbake fra børsens handelssystem.

Ifølge TV2 Nettavisen dreier dette seg om handel i DNO.

Investoren har tilstått, og er dømt til 90 dagers betinget fengsel, en bot på 50.000 kroner og inndragning av utbytte på 50.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere