RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjene opp etter rentemøte

Sist oppdatert:
Alan Greenspan & Co. satte igjen opp den amerikanske renten. Likevel steg aksjekursene etter meldingen
Den amerikanske sentralbanken var ute med sin rentebeskjed til aksjemarkedet tirsdag ettermiddag. Her ble renten hevet igjen, og den amerikanske styringsrenten ligger på 4,25 prosent.

Investorene og økonomene hadde stort sett ventet rentehevingen. Derfor var det signalene om renteutviklingen fremover som var mest interessant i tirsdagens rentemelding. I den tett fulgte rentebeskjeden valgte Greenspan & Co. å moderere sin uttalelse noe, noe som fikk markedet til å tolke at perioden med de gjentatte rentehevingene går mot en slutt.

Dette fikk de største amerikanske aksjeindeksene til å løfte seg noe på tirsdag kveld.

Den amerikanske sentralbanken behold sitt ord "measured", som er et ord som har blitt brukt på pengepolitikken siden mai i 2004. Ordene "policy accommodation can be removed," som ble tolket som ytterligere renteoppgang, er i imidlertid fjernet i uttalelsen tirsdag.

I stedet sto det "some further measured policy firming is likely to be needed to keep the risks to the attainment of both sustainable economic growth and price stability roughly in balance".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere