RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjetrøbbel for Fast

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets klarte ikke å levere aksjer til Fast. Derfor blir det ny generalforsamling og en shortaktør i markedet kan ha store tap. Les mer om saken her
Fast meldte den 29. november at de hadde kjøpt 9,9 prosent av aksjene i Opticom. Aksjene ble kjøpt gjennom meglerhuset DnB NOR Markets. Til aksjemarkedet skrev Fast at de hadde kjøpt til sammen 1.574.000 aksjer.

Men i aksjonærlisten av 6. desember, som legger grunnlaget for hvilke aksjer man kan stemme for på dagens generalforsamling, står Fast bare med 1.163.000 aksjer. Det er altså manko på 411.000 aksjer. Dette er aksjer som DnB NOR Markets, som kjøpte aksjene til Fast, ikke har klart å levere.

Innkalt til ny generalforsamling

Etter det iMarkedet.no kjenner til er det John Markus Lervik og Fast som har bedt om en ekstraordinær generalforsamling den 20. desember. Årsaken til dette var nettopp usikkerhet rundt stemmene som følge av shorthandel.

Årsaken til at Fast ikke har fått levert aksjene er at de som har solgt aksjene til selskapet, altså ut i markedet, ikke har hatt aksjene. De har altså solgt aksjer de ikke har, eller har hatt tilgang til. Det betyr at de har en udekket shortposisjon. Dette er ikke lov, og meglerhuset som da skylder aksjer vil måtte begynne å dekke inn posisjonen tvangsmessig etter fire dager etter oppgjør har forestått.

Dette skjer da på kunden, som i dette tilfellet har shortet, sin egen risiko. Det er dermed en aktør i markedet som har en udekket shortposisjon. Dette kan forklare hvorfor aksjekursen har vært så sterk de siste dagene - da en aktør desperat forsøker å dekke seg inn.

Vil ikke kommentere saken

Sveinung Hartvedt som leder aksjedelen i DnB NOR Markets vil ikke kommentere saken ovenfor iMarkedet.no. Det var ikke mulig for iMarkedet.no å få kontakt med Lervik i Fast for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere