Oslo (Nettavisen): Oslo-politiet har to dager på rad vært ute og delt ut forelegg for manglende bruk av lys på sykkel. Boten for å kjøre uten fastmontert lys på sykkelen er 1200 kroner. De fleste velger å betale, men noen nekter.

Onsdag var det kontroll på Majorstuen, Bjørvika og ved Holbergs plass. I alt ble det skrevet ut ni forelegg for manglende lys hos syklister.

- Reglene er klare: Det skal være fastmontert lys på sykkelen foran og bak. I dag godtok alle som ble tatt foreleggene, men i går var det noen som ikke var enige. Da blir forholdet anmeldt og det blir opp til retten å avgjøre om de har brutt reglene eller ikke, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til Nettavisen.

- Ekstra skummelt i regn og mørke

Hekkelstrand minner om at det på grunn av årstiden er ekstra viktig å ha lys og bruke lys på sykkelen.

- Ekstra skummelt er det når det både er mørkt og regn om morgenen, sier Hekkelstrand og forteller at det onsdag morgen ble delt ut flere forelegg.

To anmeldelser

Tirsdag hadde politiets trafikkpatrulje en kontroll i området ved Ullevål. Her endte det med 13 forelegg og to anmeldelser, de siste fordi syklistene ikke ville vedta forelegget.

- I går stoppet vi også folk med dårlig lys på bysykkel, og der var det noen som ikke var enige, men de samme reglene gjelder for alle, sier Hekkelstrand.