RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonister hevder de stjal Rex (2)

TOMT HUNDEHUS: Charley Andersen ved Bil-demontering Nes AS er frastjålet hunden Rex (bildet) for andre gang. Dyrevernere hevder å ha reddet den fra dårlig hundehold. Foto: Lars Fogelstrand (Glåmdalen) og privat
TOMT HUNDEHUS: Charley Andersen ved Bil-demontering Nes AS er frastjålet hunden Rex (bildet) for andre gang. Dyrevernere hevder å ha reddet den fra dårlig hundehold. Foto: Lars Fogelstrand (Glåmdalen) og privat
Innehaver Charley Andersen varsler at han vil ta alle midler i bruk for å få tilbake vakthunden.

– Rex er en av gutta på bilopphoggeriet og skal tilbake. Dette finner vi oss faen ikke i, raser Andersen via avisa Glåmdalen.

Han blåser over påstanden om at schæferen er reddet ut av fra et svært dårlig hundehold.

– Alle vi fire som jobber her er, glade i Rex. Jeg er ingen dyremishandler, avviser innehaveren av Bil-demontering Nes på det sterkeste.

LES OGSÅ: Rex (2) stjålet to ganger på under ett år

INNBRUDD: De som har bortført hunden Rex har brutt opp porten. FOTO: Privat

Sendte anonymt brev

Politiet, dyrevernsmyndigheter, medier, lokale kenneler, dyrevenner og andre fikk nylig et anonym melding. Brevet skal være fra dem som bortførte Rex fra bilopphoggeriet natt til 15. oktober.

– Rex har vært hos meg i to uker nå. En gruppe dyrevernere tok han ut, og jeg fikk gleden av å assistere ved å ta vare på ham, heter det i meldingen, som skal være skrevet av en godt voksen person med hundeerfaring.

– Man er i flere tilfeller bare nødt til å handle og ta loven i egne hender for å få ting gjort. Politi og hundeeier er i dette tilfellet totalt likegyldig, skriver vedkommende videre.

Rex er også tidligere blitt stjålet. Det skjedde natt til 1. nyttårsdag.

– Ikke dyrevern

Han kom til rette igjen etter at vedkommende som hadde kjøpt hunden leverte den tilbake til sin rettmessige eier. I forrige måned ble han altså nok en gang kidnappet.

– Dette har ikke noe med dyrevern å gjøre. Narkomane og kriminelle har tatt Rex, og vi vet navnet på noen av dem, sier Charley Andersen.

Nesbuen forteller at han i 35 år har hatt hunder og er glad i dyr. Rex fikk han for omkring ett år siden, en stor hannhund som snart er to år gammel.

– Han går ute hele døgnet?

– Han står i en kjetting utenfor porten om dagen, og går fritt inne i det inngjerdede området om natta. Begge steder har han eget ly for vær og vind, påpeker Andersen.

Innehaveren av bilopphoggeriet på Herbergåsen viser Glåmdalen hundehuset inne på området. Her er det god plass og varmelampe.

– Få andre hunder har en fire mål stor hundegård å boltre seg på, og her er det betongunderlag og ikke sølete.


HUNDEHUSET: Inne på området har Rex hatt et oppvarmet hundehus. Foto: Lars Fogelstrand (Glåmdalen)


Andersen kan også vise til en faglig vurdering av hundeholdet. Mattilsynet foretok 17. juli i år en uanmeldt inspeksjon etter en anonym bekymringsmelding.

– Mattilsynet har ved dette uanmeldte tilsynet ikke avdekket forhold som synes å være i strid med regelverket for hold av hund, skriver distriktskontoret for Romerike i Mattilsynet i sin konklusjon etter besøket ved bilopphoggeriet.

Politiet har fått flere tips

– Vi har fått inn flere tips etter at saken er omtalt i mange medier, opplyser politibetjent Sveinung Lillerud ved Nes lensmannskontor.

Opplysningene går blant annet på hvor hunden kan befinne seg. Politiet ønsker imidlertid flere tips i saken.

Lillerud har ikke særlig sansen for at noen velger å kidnappe en hund.

– Vi antar at det er snakk om at man ønsker dyrets beste. Da gjør man det imidlertid på feil måte, sier politibetjenten.

Han ønsker ikke å uttale seg om mistanken mot kriminelle og et rusmiljø.

Lensmannskontoret på Årnes har også mottatt det anonyme brevet fra det som skal være dyrevernere.

– Innholdet er ikke særlig koselig. Her oppfordres det blant annet til vold, noe vi ikke synes noe om, fastslår Sveinung Lillerud, som har håp om at Rex snart skal blir funnet og kommer tilbake til Herbergåsen.

Avisen har også vært i kontakt med veterinær og smådyrspesialist Knut-Arne Næverdal ved Ullensaker dyreklinikk på Jessheim.

– Charley Andersen og hans kone er meget ansvarlige hundeeiere. Jeg har hatt dem som kunder i flere år, sier Næverdal, som for en tid siden også fikk inn Rex uten å finne noe galt med hunden.

Les flere saker fra glomdalen.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere