RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonærkrig driver Choice-kursen

Sist oppdatert:
Aksjonærkrigen i Choice hardner til mellom Petter Stordalen (bildet) og amerikanske K Capital. Dette driver kursen kraftig opp. Mye tyder på at Choice snart er ferdig som børsnotert selskap
Choice-aksjen stiger fredag 26 prosent til 24 kroner. Det er omsatt rundt 1,4 millioner aksjer. I går gikk det over 1,4 millioner aksjer. Totalt utgjør dette rundt 6 prosent av aksjene i selskapet, hvor børsomsetningen normalt er laber.

Det er de to største aksjonærene som kriger om kontrollen, samtidig som begge har forsøkt å unngå å utløse tilbudsplikt ved å kjøpe seg over 40 prosent.

Det er foreløpig ikke flagget hvem som har kjøpt i dag, men i går inngikk K-Capital en opsjonsavtale som gir dem rett til å kjøpe, og selgeren, SEB, rett til å selge 407.500 aksjer frem til 13. november.

K Capital eier i dag 18.245.906 aksjer i Choice, like under grensen på 40 prosent. Dersom alle opsjoner som er kjent pr. i dag tidlig utløses, vil K Capital få 20.050.906 aksjer, noe som vil utgjøre 43,59 prosent av Choice.

K Capital er et investeringsselskap som gjerne går inn i selskaper de mener er undervurdert, for så å selge dem videre.

Mot K Capital står Choice-sjef Petter Stordalen, som eier 18.396.335 aksjer, eller 39,99 prosent. Totalt kontrollerer han 41,08 prosent, ifølge kvartalsrapporten til Choice.

Dessuten kjøpte datterselskapet Choice Hotels Sweden AB i går 1.033.681 aksjer, noe som utgjør 2,25 prosent av aksjene i morselskapet.

Dersom man forutsetter at aksjene som er gått over børs i dag er gått fra å være frie til å bli kontrollert av en av de to hovedaksjonærene, kontrollerer disse totalt rundt 90 prosent av Choice.

Dermed tyder mye på at Choice snart er ferdig som børsnotert selskap.

Hverken Petter Stordalen eller Anders Eckhoff, som representerer K Capital, var tilgjengelig da iMarkedet ringte fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere