Aksla-drapet: DNA, våpen og gjengtilknytning i retten

Ålesund (NTB): Flere viktige vitneprov skal føres i retten i Ålesund tinghus torsdag når Aksla-saken går inn i sin tredje dag.

Kriminaltekniker Kurt Kim Stige i Sunnmøre politidistrikt skal forklare seg om DNA-analysen som gjorde at politiet så raskt kunne pågripe tiltalte og sikte ham for voldtekten og drapet på Anja Weløy Aarseth.

Det ble funnet DNA-spor på avdøde på byfjellet Aksla som samsvarte med DNA fra tiltalte som politiet har i sitt register.

Stige vil også legge fram undersøkelsene Kripos har gjort av Glock-pistoletterligningen uten magasin som ble funnet hjemme hos tiltalte. Et magasin som passer til en slik luft- eller gasspistol ble funnet på åstedet.

Kripos har undersøkt om magasinet kan stamme fra Glocken. Dersom det er samsvar, styrker det politiets bevis for at tiltalte også sto ransforsøket av Pluto-kiosken, noe han nekter for.

Professor Inge Morild vil kommentere obduksjonen av avdøde, mens leder for Norsk Narkotikapolitiforening, politibetjent Jan Erik Bresil i Oslo politidistrikt, skal fortelle om den kriminelle banden MS-13. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag