*Nettavisen* Nyheter.

Aksla-drapet kan ende med forvaring

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Aktor vil trolig be om forvaring for mannen som voldtok og drepte Anja Weløy Aarseth (21) på byfjellet Aksla i Ålesund i august i fjor.

09.02.14 13:10

Strafferammen er fengsel i inntil 21 år, men statsadvokaten har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring for Steven Dan Danielsen (24). Forvaring brukes overfor personer som har begått alvorlig kriminalitet og hvor risikoen for tilbakefall er stor.

De sakkyndige som har vurdert tiltalte i Bergen fengsel, har kommet til at han var tilregnelig da drapet ble begått. Selv har han forklart at han var sterkt ruset, men selvpåført psykose som følge av rus fritar ikke for straff.

- Man legger ikke ned påstand om forvaring hvis det ikke er holdepunkter for det i tiltalen. Her er holdepunktet den sakkyndige vurderingen av tiltalte, sier aktor, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, til NTB.

Rettssaken i Sunnmøre tingrett starter tirsdag 11. februar i lagmannsrettssalen i Ålesund tinghus. Mandag 17. februar er satt av til åstedsbefaring og prosedyrer. Saken administreres av tingrettsdommer Kjetil Gjøen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.