Aksla-drapet: Tiltalte fikk forlate rettssalen

Ålesund (NTB): Forsvareren i Aksla-saken ba igjen om at hans klient ble fritatt fra å møte i retten da rettssaken gikk inn i sin tredje dag i Ålesund tingrett torsdag. Retten etterkom delvis ønsket.

- Formen hans er dårligere i dag enn i går. Han sov ikke noe særlig i natt, og det er viktig at han avgir forklaring i morgen, sa forsvarer Per Herman Thori-Aamot.

Verken aktor eller bistandsadvokat hadde noen innvendinger mot forsvarerens ønske, og dommerne trakk seg tilbake for å fatte en beslutning.

- I dag har retten bestemt at tiltalte kan forlate rettssalen den første delen av dagen, men vi vil at du skal være tilbake når temaet blir eventuelle trusler som blir fremsatt i etterforskningen. Vi synes det er viktig at du da har mulighet til å kommentere eventuelle temaer som blir tatt opp, sa dommer Kjetil Gjøen til tiltalte.

Dette var første gang retten etterkom den drapstiltalte 24-åringens anmodning om å få forlate hovedforhandlingen med henvisning til en legeerklæring fra behandlende psykolog. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag