Aksla-drapet: Tiltalte ville ikke være til stede

Ålesund (NTB): Etter lunsj i Aksla-sakens første dag i Ålesund tinghus tirsdag, ba tiltaltes forsvarer om at hans klient ble fritatt fra å være til stede under resten av saken. Dette ble avslått av retten.

- Han er ikke i form til å stille opp. Han føler at situasjonen har forverret seg, det går på hans psykiske helse. Jeg vil be retten vurdere om han kan fritas fra oppmøte, sa forsvarer Per Herman Thori-Aamot.

Aktor Ingvild Thorn Nordheim påpekte at det er viktig at tiltalte er til stede i salen, spesielt fordi han har forklart seg ufullstendig i avhør. Både statsadvokaten og bistandsadvokaten er bekymret for at en eventuell dom vil kunne oppheves på grunn av saksbehandlingsfeil dersom tiltalte ikke er til stede.

Tingrettsdommer Kjetil Gjøen og hans to meddommere trakk seg tilbake for å diskutere begjæringen. Etter ti minutter kom de tilbake. Gjøen sa at retten vil ha tiltalte til stede i rettssalen.

- Retten pålegger ham å være til stede under den videre behandlingen i dag. Det legges vekt på at han må høre de bevisene som er anført mot ham. Retten vil fortløpende vurdere tiltaltes situasjon, sa tingrettsdommeren.

Før dommerne hadde kommet tilbake, dukket tiltalte opp med sin forsvarer. Dommeren ba ham ta av seg hetta og capsen av respekt for retten og dens deltakere. Etter en motvillig pause gjorde han det. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag