Aktiv i Finland

Sjø eller hav, Finland er et flott land å padle i.

Sjø eller hav, Finland er et flott land å padle i. Foto: Esko Kurvinen (Creative commons)

De tusen sjøers land utfordrer ikke bare på vannet. Her er et knippe tips for deg som vil ha en aktiv ferie i Finland.

04.09.12 11:56

HTML EMBED

Aktiv ferie i Finland

Kajakk i Helsinki

Finland er kjent som de tusen sjøers land, men landet har også et spennende øyrike som er helt ypperlig å utforske i kajakk. Natura Viva har et eget senter like øst for sentrum av den finske hovedstaden Helsinki, der du også kan leie kano.
www.seakayakfinland.com

Aktiv i Lappland

Den lapplandske kulturen nord i Finland er en miks av det finske og samiske, og har i tillegg høstet innflytelse fra nabolandene Sverige, Norge og Russland. Innad i dette området er det også store forskjeller. Det finnes muligheter for en rekke ulike aktiviteter, fra vandreturer og ekspedisjoner med ATV-er, til elverafting og fisking.
www.laplandfinland.com

Gullgraving i Lemmenjoki

Leting etter gull i denne elven i nord startet i 1945, men det første gullrushet i Nord-Finland ble innledet så tidlig som i 1869. Nå kan du også prøve ut den spesielle teknikken med å vaske ut det edle metallet fra sand og grus i elven. Om du ikke akkurat blir rik på penger av innsatsen, har du uansett fått deg en opplevelse du sent vil glemme.
www.saariselka.fi

Har du noen gode tips til en aktiv Finland-ferie? Skriv ditt tips i kommentarfeltet under eller del det med leserne våre på Facebook.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.