RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktiv i Finland

Sjø eller hav, Finland er et flott land å padle i.
Sjø eller hav, Finland er et flott land å padle i. Foto: Esko Kurvinen (Creative commons)
Sist oppdatert:
De tusen sjøers land utfordrer ikke bare på vannet. Her er et knippe tips for deg som vil ha en aktiv ferie i Finland.

Aktiv ferie i Finland

Kajakk i Helsinki

Finland er kjent som de tusen sjøers land, men landet har også et spennende øyrike som er helt ypperlig å utforske i kajakk. Natura Viva har et eget senter like øst for sentrum av den finske hovedstaden Helsinki, der du også kan leie kano.
www.seakayakfinland.com

Aktiv i Lappland

Den lapplandske kulturen nord i Finland er en miks av det finske og samiske, og har i tillegg høstet innflytelse fra nabolandene Sverige, Norge og Russland. Innad i dette området er det også store forskjeller. Det finnes muligheter for en rekke ulike aktiviteter, fra vandreturer og ekspedisjoner med ATV-er, til elverafting og fisking.
www.laplandfinland.com

Gullgraving i Lemmenjoki

Leting etter gull i denne elven i nord startet i 1945, men det første gullrushet i Nord-Finland ble innledet så tidlig som i 1869. Nå kan du også prøve ut den spesielle teknikken med å vaske ut det edle metallet fra sand og grus i elven. Om du ikke akkurat blir rik på penger av innsatsen, har du uansett fått deg en opplevelse du sent vil glemme.
www.saariselka.fi

Har du noen gode tips til en aktiv Finland-ferie? Skriv ditt tips i kommentarfeltet under eller del det med leserne våre på Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere