Aktiv i Norge

I Finmark er flere av isbreene lett tilgjengelig, som for eksempel Øksfjordjøkelen.

I Finmark er flere av isbreene lett tilgjengelig, som for eksempel Øksfjordjøkelen. Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)

Klar for å utfordre kropp og sjel? Her er et lite knippe tips til en aktiv ferie i Norge.

04.09.12 11:53

HTML EMBED

Aktiv ferie i Norge

Sommertur på Svalbard

Svalbard er Norge på sitt aller mest eksotiske, og vel verdt et sommerlig besøk, da midnattssola presenterer øyriket i all sin prakt. Fra 6. til 14. juli kan du for eksempel bli med på en solid utflukt over øya og nasjonalparken Forlandet i regi av Svalbard Wildlife Expeditions. Øya, også kjent som Prins Karls Forland, byr på rikt dyreliv og både ørken, gressletter, fjell og sjø.
Sommeren er også en flott tid for turer med kajakk, ski og til fots på Svalbard, og du finner flere profesjonelle tilbydere av den slags aktiviteter.
www.svalbardvillmarksenter.no

Brevandring i Finnmark

Isbreene i vårt nordligste fylke er relativt lett tilgjengelige. Selskapet Bre og Vandring tilbyr vandringer på Øksfjordjøkelen og Langfjordjøkelen, i tillegg til toppturer og fjellturer i Langfjordbotn, Loppa og Kvænangen.

Livet på setra i Norge

Lær deg å koke ost, skjørost, rømme og mølske på Spellmovollen seter. Du kan også dra på fisketurer i området eller ta toppturer til blant annet Forollhogna. I Seterlandet, blant annet hos Oddveig og Inge Eggen i Vangrøftdalen i Dalsbygda i Os, er mulighetene mange.

Har du noen gode tips til en aktiv Norges-ferie? Skriv ditt tips i kommentarfeltet under eller del det med leserne våre på Facebook.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.