RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktiv Kapital blir størst i Europa

Sist oppdatert:
Aktiv Kapital kjøper nå gjeldsporteføljer med en fordringsmasse på 8,5 milliarder kroner. Det gjør selskap til det største på misligholdte lån i Europa
Selger av gjeldsporteføljene er en ikke navngitt engelsk finansinstitusjon, og totalt omfatter porteføljene gjeld for 676 millioner britiske pund, eller omkring 8,5 milliarder kroner.

Den første porteføljen er på 525 millioner pund og prisen er 36,5 millioner pund, eller 456 millioner kroner. Til fratrekk på kjøpspris kommer kontantstrømmen fra porteføljen fra og med 01.07.03 til estimert overtakelse 1. mars 2004.

Denne kontantstrømmen er anslått til 16 millioner pund.

Videre kjøper Aktiv en fordringsmasse på ytterligere 151 millioner pund. Dette kjøpet vil være fordelt med 4 millioner pund pr. måned over tre år.

De overtatte misligholdeporteføljene består av usikrede lån og forbrukerkreditter gitt til kjøp av møbler, hvitevarer og andre forbruksvarer.

Hoveddelen av innfordringsarbeidet vil bli gjort og administrert gjennom Aktiv Kapital ASAs engelske datterselskap Aktiv Kapital (UK) Ltd.

Kjøpet vil mer enn dordoble Aktiv Kapitals virksomhet i England, og gjør samtidig konsernet til det største og ledende selskapet innenfor kjøp og drift av misligholdte lån og kreditter i både Storbritannia og Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere