RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktiv Kapital kjøper av Nordea Norge

Sist oppdatert:
Aktiv Kapital og Olav Zahl Dalen kjøper det heleide datterselskapet Inkassosentralen av Nordea Bank Norge. I tillegg overtaes Nordeas misligholdsportefølje
- Inkasso inngår ikke i Nordeas kjernevirksomhet, så det er et bevisst og naturlig valg å heretter kjøpe inkassotjenester eksternt, skriver styreleder i Inkassosentralen og banksjef i Nordea, Mathias Martinsen.

- For Aktiv Kapital-konsernet anses kjøpet som strategisk viktig for å styrke konsernets posisjon i Norge – både geografisk og innenfor det norske markedet for salg av store misligholdsporteføljer. Inkassosentralen innehar en betydelig kompetanse og erfaringsbakgrunn innenfor blant annet håndtering av finanskrav, skriver konsernsjef i Aktiv Kapital, Olav Dalen Zahl.

De 66 medarbeiderne i selskapet vil fra den 1. desember i år inngå som en del av Aktiv Kapital sin norske virksomhet og selskapet vil da kunne tilby sine kunder et utvidet produktspekter. Inkassosentralen AS hadde i 2002 en omsetningen på totalt 62,6 millioner kroner. Eksklusive inntektene fra Nordea-porteføljen, var omsetningen 38 millioner kroner.

Porteføljen som overtas, har en samlet kravsmasse på ca NOK 3,7 milliarder kroner rettet mot ca. 21.200 privatpersoner. Kravene har sin opprinnelse i Nordeas norske bankvirksomet. Porteføljen forventes i 2003 å gi en brutto kontantstrøm på 80 millioner kroner.

Den samlede kjøpesum for porteføljen samt virksomheten i Inkassosentralen er 262,5 millioner kroner. Porteføljen overtas med virkning fra 1. juli i år, mens virksomheten i Inkassosentralen overtas pr. 30. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere