RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktiv Kapital leverer (Ny)

Sist oppdatert:
Inkassoselskapet Aktiv Kapital leverer varene i fjerdekvartal med sterk vekst i kontantstrømmen. Men resultatet svekket seg noe. Les mer
Fjerdekvartalstallene fra Aktiv Kapital kom fredag morgen og selskapet leverte en omsetning på 505,3 millioner kroner i fjerdekvartal.

Samme periode året før hadde selskapet en omsetning på 268,8 millioner kroner.

Dette tilsvare altså en vekst på råsterke 88 prosent-

Driftsresultatet ble på 103,7 millioner kroner, en oppgang på 33 prosent fra året før mens kontantstrømmen fra operasjonen økte med 100 prosent til 334 millioner kroner.

Resultat før skatt ble på 58,5 millioner kroner, som er en nedgang på 14 prosent fra samme periode året før da selskapet fikk et resultat på 68,3 millioner kroner.

Nedgangen er i hovedsak forårsaket av de økede avskrivninger på merverdier, en urealisert disagio på 15 millioner kroner, samt generelt høyere finanskostnader grunnet foretatte oppkjøp i 2004. Det skriver selskapet i resultatmeldingen.

Styret vil gi et utbytte på 3,5 kroner aksjen, mens de for 2005 forventer fortsatt vekst med hoveddelen av denne blir i porteføljevirksomheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere