RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktiv Kapital planlegger svensk oppkjøp

Sist oppdatert:
Aktiv Kapital og Cargill planlegger nå å legge inn et bud på det svenske kredittselskapet Hoist International. Budet har en premie på 13,5 prosent over siste omsetningskurs på Hoist
Ifølge en pressemelding fra Hoist, har Aktiv og Cargill vært i diskusjoner med styret i Hoist som har ledet til at de planlegger et bud på selskapet.

Budet lyder på 21 svenske kroner pr. aksje, noe som representerer en premie på 13,5 prosent over siste omsetningskurs i Hoist på 18,50 koner. I tillegg vil Aktiv og Cargill tilby 5 øre pr utestående tegningsrett i Hoist samt kjøpe ut konvertible obligasjoner på 100 prosent av pålydende samt påløpte renter.

Budet som er ventet fremsatt om kort tid, priser Hoist til 325 millioner svenske kroner. Det er Carnegie som er rådgivere for Aktiv og Cargill.

Hoist er notert på O-listen i Stockholm, og har som hovedbeskjeftigelse og drive inn uoppgjort gjeld.

Hoist hadde i fjor klientinntekter på 191 millioner svenske kroner, mens deres gjeldsportefølje har et pålydende på 14,1 milliarder svenske kroner.

Cargill og Aktiv Kapital vil sette opp et felleseid svensk selskap som skal sette frem budet. Aktiv Kapital og Cargill eier tilsammen 3,64 prosent av kapitalen og aksjene i Hoist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere