Aktiv på Island

Vær en moderne cowboy på vei med saueflokken din på Island.

Vær en moderne cowboy på vei med saueflokken din på Island. Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)

Klar for å utfordre deg selv i Sagariket Island? Her er et lite knippe aktive tips til ferien.

04.09.12 12:13

HTML EMBED

Aktiv ferie på Island

Til hest på Island

Sauesamling er en flere hundre år gammel islandsk tradisjon, som samler gammel og ung, saueeiere og byborgere til litt jobbing og mye fest. Dette skjer tradisjonelt hvert år innen uke 39. I kjølvannet, både underveis i drevet og på skillestasjonene, legges det opp til utstrakt sosialt samvær, som kulminerer med en heidundrende avslutningsfest.
Hele vinteren går sauene fritt omkring i de store villmarksområdene nord og vest for Reykjavik, inntil de samles inn på høsten. Hestehold er svært vanlig på Island, også blant byfolket, derfor benytter mange anledningen til å være med på oppsamlingen. Da kan de i noen dager leke cowboy – og som oss faktisk gjøre litt nytte for seg.
Steinsholt (les mer i artikkel i Reiser & feries juninummer) ligger ved Selfoss et par timer med bil østover fra Reykjavik. De leier ut hester på ulike vilkår, fra én-times utleie til lengre ekspedisjoner med guide. De tilbyr også overnatting.
NB: Sjekk med hensyn til sauesanking, det er rift om plassene.
Laxnes Horse Farm er et annet tilbud med blant annet trekking til Gullfoss og Geysir, bare 20 minutter med bil fra Reykjavik. Her har også den kjente skuespilleren Viggo Mortensen (fra Ringenes Herre) ridd og kjøpt hest. Íshestar er et tredje alternativ.

Jeepsafari på Island

Bli med på en firehjulsdreven transport inn i det magiske, islandske landskapet, en av de mest populære utfluktene på øya. Du kan velge mellom kortere eller lengre turer, til vakre fossefall og fjerne isbreer langt inne i landet.
www.mntxi.com

Bli med i elva på Island

De mange og flotte elvene på Island er utmerkede utfartsområder. Mange av dem er heller ikke så langt unna Reykjavik. Du kan blant annet fiske etter den brune ørreten i Galtalaekurelva, eller røye i Holaaelven, for å nevne to av mulighetene.
www.gofishing.is

Har du noen gode tips til en aktiv Islands-ferie? Skriv ditt tips i kommentarfeltet under eller del det med leserne våre på Facebook.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.