RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktiv påskeferie

(Crestock)
Du må ikke ha ski på beina for å trene i påsken.

(SIDE2): Du trenger hverken hytte på fjellet eller være medlem på et treningssenter for å bevege litt på deg i påskeferien.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Aktiv i vann
Svømming forbedrer kondisjonen og er dessuten bra for musklene.Dette er en treningsform som gir høy forbrenning og skåner kroppen for belastninger. En person på 70 kilo kan forbrenne hele 500 kalorier med en times svømmetrening. For mange er det å være i et svømmebasseng godt for kropp og sinn. Å svømme kan også være avslappende samtidig som du trener.
Ønsker du mer fart og moro kan badeland være et aktuelt sted å besøke. Bølgebasseng, vannsklier og boblebasseng er morsom aktivitet for både barn og voksne.

Trim hjernecellene
Du skal ikke slite deg helt ut i påskeferien. Ferie betyr å avslapping og kvalitetstid for deg selv og sammen med familie og venner. Brettspill og quiz er populære påsketradisjoner for mange av oss. Du får hjernetrim samtidig som du har det gøy sammen med andre. Det kan også være godt å slappe av med et kryssord og sudoku. En god bok eller ditt favorittmagasin er perfekt avslapping når du vil få tankene bort fra hverdagsmas og eventuelle bekymringer.

Sykkel
Selv om det er snø i høyden og på fjellet, kan det være bart på veiene. Når snøen smelter er mange ivrige etter å finne frem sykkelen. Sykling trener særlig musklene i forsiden av låret og baksiden av rumpa. Du vil få trent rumpen mest med stående sykkling i oppoverbakke. Veier du 70 kilo forbrenner du 658 kalorier med en times rask sykling, og 320 kalorier med en times rolig sykling.

Shopping
Bytt ut treningssenteret med kjøpesenteret og få samme effekt. Bruker du en hel dag på å vandre i gågatene eller på et shoppingsenter kan du raskt gå over en mil tilsammen. Ta trappene i stedet for heis og rulletrapp. Desto flere og tyngre poser du bærer på, desto mer trener du armmusklene. Shopping-trening kan utføres uansett værforhold, og på helligdagene kan du ta turen over til Sverige for litt harry-handel.

På fjellet
Påskeferie på fjellet med ski og staver er en tradisjon for mange. Men du trenger ikke å gå på langrenn for å prøve skiutstyret. Slalom og snowboard i alpinanlegg er svært populært, og det finnes mange flotte alpinbakker her i Norge. Mange venner eller familier velger å leie en større hytte med 10-12 senger, badstue og boblebad der de spleiser på utgiftene. Dette er definitivt en sosial, koselig og minnerik påskeferie. Etter en dag i bakken er afterski selvfølgelig et must.

Våryr
Ikke fortvil selv om du skal jobbe hele påskeferien eller ikke har noen spesielle planer. Nå som våren er på vei merker du kanskje at du får ekstra energi og at det kribler mer enn vanlig i kroppen. Skal du være sammen med kjæresten er det ingen tvil om hva du bør bruke denne energien til. Sex er godt for hele kroppen – både fysisk og psykisk. Du forbrenner kalorier, du styrker immunforsvaret, du sover bedre og du stresser mindre.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kilder: www.helsenett.no www.iform.no www.trim.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere