*Nettavisen* Nyheter.

Aktivister: - 57 soldater drept i Syria lørdag

Beirut (NTB-AFP): Av de 89 menneskene som ble drept i voldshandlinger i Syria lørdag, var 57 soldater, ifølge aktivister.

Dersom tallet stemmer, er det det høyeste militære tapet på en dag siden opprøret mot president Bashar al-Assads regime startet i mars 2011, ifølge aktivistgruppen Syrisk observatorium for menneskerettigheter.

Blant de drepte var også 29 sivile og tre desertører som ble drept av granater, skudd eller i andre sammenstøt i ulike deler av landet, ifølge aktivistene med base i Storbritannia.

- Dette er knyttet til den kraftige økningen i sammenstøt over hele landet. Soldater er sårbare for store tap fordi de ikke er trent for gatekamper og derfor mer utsatt for angrep, sier Rami Abdel-Rahman i organisasjonen.

- Dette forsterkes av at hæren kjemper mot lokalbefolkningen i byer og landsbyer - enten den består av desertører eller syrere som har tatt til våpen - som kjenner området og har støtte i folket, sier han.

Anslagsvis har mer enn 13.400 mennesker mistet livet i Syria siden de første demonstrasjonene mot regimet startet for femten år siden, ifølge aktivister. Blant dem er nærmere 2.300 som ble drept etter at den såkalte våpenhvilen trådte i kraft 12. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.