Aktivister: - Voldsomme kamper i Damaskus

Beirut (NTB-Reuters): Opposisjonen kjemper mot regimestyrker i Damaskus i de hardeste kampene som hittil har utspilt seg i den syriske hovedstaden, melder aktivister. De frykter at sammenstøtene sprer seg.

15.07.12 21:53

Ifølge aktivister i hovedstaden har hæren stengt av hovedveien som fører til flyplassen. De skal også prøve å omringe opprørssoldater i sørlige nabolag, som al-Tadamon og Hajar al-Aswad, i et forsøk på å slå ned på uroen i Damaskus. Hovedstaden har hittil vært spart for de verste kampene i det borgerkrigsherjede landet.

- Det er hundrevis av soldater i Damaskus akkurat nå, så vi må bare se hva som skjer, sier en ikke navngitt aktivist til Reuters.

- Dersom regimet klarer å knuse opprørerne i al-Tadamon, stanser nok sammenstøtene, men hvis ikke, kan de spre seg ytterligere, tror han.

En annen aktivist, Samir al-Shami, som snakket med Reuters via Skype fra Damaskus tidligere søndag, sa at kampene nærmet seg det fattige nabolaget al-Tadamon etter vedvarende sammenstøt i løpet av natten i Hajar al-Aswad-distriktet, som ligger like i nærheten.

- Vi hører lyden av tung beskytning, og det stiger røyk opp fra området. Det er allerede noen sårede og innbyggere som prøver å flykte, fortalte han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.