RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktivister avviser krav om islamsk stat i Syria

Beirut (NTB-AFP): Aktivister i Syria avviser al-Qaidas krav om at det opprettes en islamsk stat i landet. De såkalte Lokale samordningskomiteene (LCC) kaller kravet en grov innblanding i syrernes egne saker.

Al-Qaida-sjefen Ayman al-Zawahiri tok sist helg til orde for en islamsk statsdannelse på det som i dag er syrisk område. LCC avviste torsdag dette utspillet blankt, og understreket at syrerne selv vil avgjøre hva slags land de skal bo i.

- Bare syrere kan bestemme hvordan Syrias framtid skal bli. LCC fastslår nok en gang at målet for den syriske revolusjonen hele tiden har vært frihet, rettferdig og en sivil, demokratisk stat med rom for ulike trosretninger, het det i en kunngjøring fra LCC.

Kunngjøringen kom dagen etter at al-Nusra-fronten, den viktigste islamistiske opprøregruppen i landet, lovet troskap til Zawahri. Men gruppen avviste meldinger om at den har slått seg sammen med al-Qaidas organisasjon i Irak.

LCC nevnte ikke al-Nusras utspill i sin kunngjøring torsdag. Syriske aktivister er ifølge nyhetsbyrået AFP sterkt uenige om fronten bør godtas som en legitim del av opprøret mot Assad-regimet.

Flere norske islamister har reist til Syria og sluttet seg til al-Nusra, ifølge en kilde i opprørsgruppen Den frie syriske hær som ble intervjuet av den arabiske avisen al-Hayat i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere