Bahrain har dømt åtte sjiamuslimske aktivister til livstid i fengsel for planer om å styrte regjeringen.
De åtte er blant 21 demonstranter som var stilt for retten i en spesialdomstol onsdag, melder CNN. De resterende aktivistene fikk idømt straffer på opp mot 15 år i fengsel.
Sjiamuslimer i det sunnimuslimske kongeriket har som følge av den arabiske våren demonstrert i gatene med krav om sosiale og politiske reformer i landet.
Omfattende opptøyer
Bahrain opplevde en rekke opptøyer da sikkerhetsstyrker slo hardt ned på fredelige demonstranter i mars og april. Unntakstilstanden ble opphevet i juni måned.
Det var høylytte protester i rettssalen da dommen ble avsagt, og en rekke sjiamuslimske tilhengere hadde stilt seg utenfor rettsbygningen hvor de protesterte mot domsavsigelsen.
Retten slo fast at aktivistene hadde planer om å styrte den sunnimuslimske regjeringen. Regjeringen har også anklaget Iran og den sjiamuslimske bevegelsen Hizbollah for å ha bidratt til uroen i Bahrain, som har krevd opp mot 30 menneskeliv.
De aller fleste som ble drept i forbindelse med opptøyene, var ubevæpnede demonstranter.
- Torturerte aktivister
Menneskerettighetsorganisasjoner hevder de har dokumentasjon på at myndighetene i Bahrain har torturert og mishandlet medlemmer av landets demokratibevegelse, melder BBC.
Human Rights Watch mener Bahrains bruk av militærdomstoler bryter med internasjonal lov.
- Majoriteten av de tiltalte som er stilt for en militærdomstol, står overfor skamløse politiske tiltaler, og rettssakene er urettferdige, sier nestleder for Human Rights Watch i Midtøsten, Joe Stork, melder CNN.