Aktivister stormet politibygget i Horlivka

BLE FILMET: Angrepet på politistasjonen ble filmet. Filmen er lagt inn lenger nede i saken.

BLE FILMET: Angrepet på politistasjonen ble filmet. Filmen er lagt inn lenger nede i saken.

Minst 100 prorussiske aktivister har stormet politihovedkvarteret i Horlivka øst i Ukraina.

14.04.14 12:22

Horlivka (NTB-Reuters): Aksjonen ble filmet og strømmet direkte på nettet, og videobildene viser hvordan aktivistene knuste ruter og stormet bygningen og at det russiske flagget er blitt heist over bygningen.

Flere væpnede politibetjenter var på stedet, tilsynelatende uten å avfyre skudd mot aktivistene.

Ifølge Reuters deltok mer enn 100 aktivister i stormingen av politihovedkvarteret. Det skjedde kort tid etter at tidsfristen myndighetene i Kiev hadde gitt aktivistene løp ut.

Såret
TV-bilder viste hvordan en ambulanse behandlet folk som var blitt skadd i stormingen. Horlivka ligger i Donetsk-regionen og har nesten 300.000 innbyggere.

Guardian-journalisten Alec Luhn har tvitret direkte om aksjonen mot politihovedkvarteret i Horlivka. Han skriver at en politimann ble såret i basketaket som oppsto.

Han skal ha blitt fraktet fra stedet i ambulanse mens enkelte av demonstrantene ropte at han burde drepes, skriver journalisten.

– Opprørspolitiet kom til stedet, men de stopper ikke demonstrantene, skriver den britiske journalisten.

Mobb
Britiske og amerikanske journalister skriver også på Twitter at utenlandske journalister ikke føler seg trygge i Horlivka, og at mobben også har vendt seg mot fotografer på stedet.

Offentlige bygninger i en rekke byer øst i Ukraina er blitt stormet og overtatt av prorussiske aktivister i løpet av de siste dagene. Aktivistene har også tatt våpen de har funnet i våpenlagre.

Se video her

HTML EMBED


Byen Horlivka er merket av på kartet under

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag