*Nettavisen* Nyheter.

Aktor: - Drapssaken mot French vil ikke bli prioritert

Kinshasa (NTB): Joshua French må regne med lang ventetid før en behandling av straffesaken om drap på vennen Tjostolv Moland vil komme for retten i Kongo.

16.12.13 15:55

Det forklarer aktor Homère Bazeyidio Kibi hos den militære påtalemyndigheten i Kinshasa til NTB.

Det er gått litt over en uke siden nye tiltalen mot Joshua French ble offentlig kjent. Ifølge tiltalen skal Joshua French ha dopet ned og drept vennen Tjostolv Moland i fengselet i august. På sitt kontor forteller Bazeyidio at etterforskningen av saken er avsluttet og at alle dokumentene nå er sendt over til den militære domstolen. Når saken eventuelt blir berammet og gjennomført er derimot helt uklart.

- I utgangspunktet behandles alle saker likt i domstolen. Noen får derimot prioritet før andre, og det kan dreie seg saker hvor den tiltalte sitter i varetekt og det er fare for at behandlingstiden vil ta lengre tid enn en mulig straff, sier Bazeyidio.

- I vår sak, hvor vi har en tiltalt som allerede sitter i fengsel med dødsdom, er det ingen slike hensyn. Da kan det ta tid før saken kommer for retten, sier aktoren.

Norge arbeider for at den norske 31-åringen skal slippes ut av fengselet og slippe ut av Kongo, helst før en rettssak om drap på Moland. Landets forsvarsminister, og øverst ansvarlig for militærtribunalet, har derimot uttalt at han mener Norge må avvente en ny dom og ikke gjøre forsøk på å gripe inn i de nasjonale prosessene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag