RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor: - Hva skal til for å stoppe deg?

BILDET SKAL IKKE BRUKES. FOTOGRAF SKAL HA BETALT FOR ALL FREMTIDIG BRUK.
BILDET SKAL IKKE BRUKES. FOTOGRAF SKAL HA BETALT FOR ALL FREMTIDIG BRUK. (ÅSA BERGEM)
Sist oppdatert:
Svindeltiltalt småbarnsmor erkjente å ha svindlet barn, voksne og tidligere kollegaer for hundretusener av kroner.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Gjennom 2013 har Nettavisen skrevet mange saker om den nå 28 år gamle kvinnen som har svindlet en rekke personer. Tirsdag 8.oktober startet hovedforhandlingene.

Tiltalen viser at kvinnen lurte til seg totalt 11.965 kroner fra en rekke forskjellige mennesker som betaling for billetter til Justin Bieber-konserter. Flere av ofrene var barn helt ned i 10-års alderen.

28-åringen, som møtte opp i svart genser og grå jeans, fulgte nøye med da aktor Ellisiv Emblem Bentdal leste opp tiltalebeslutningen.

Hun erkjente straffeskyld eller delvis straffeskyld på alle punkter med unntak fra ett: å ha borttatt klær fra en tidligere venninne. Den samme venninnen skal blant annet ha introdusert den tiltalte småbarnsmoren for et av firmaene hun nå har tilstått å ha svindlet.

Ifølge hennes forsvarer, Alexander Solhus, har hun erkjent å ha lurt til seg cirka 200.000 kroner.

Hundre tips
Opp mot 100 personer kontaktet Nettavisen og fortalte at de på ulike måter har blitt lurt eller svindlet av kvinnen før hun ble pågrepet og fengslet.

Kvinnen har ifølge tiltalebeslutningen lurt til seg over 260.000 kroner. Hun er tiltalt for 19 tilfeller av grovt tyveri. I tillegg mener påtalemyndigheten å kunne føre bevis for at hun ved flere anledninger har forsøkt å svindle personer og firmaer, blant annet ved å forfalske informasjon og underskrifter.

Flere av anmeldelsene mot kvinnen ble levert inn mens kvinnen hadde prøvetid i forbindelse med en dom for lignende forhold i 2010.

Les også: - Hun kommer aldri til å slutte å svindle

- Dette er «bullshit»
Dagens tilståelse var en ganske annen enn det kvinnen tidligere har sagt til Nettavisen. Til Nettavisen uttalte hun 21. januar 2013 følgende da hun ble kontaktet og spurt ut om mange av de samme forholdene:

- Det er tydelig at du har ekstremt lite å skrive om.

Hun omtalte da sakene om henne som «bullshit», og sa at hun skulle møte opp i Nettavisens lokaler med sin familieadvokat. Det skjedde imidlertid aldri.

Aktor: Hva skal til for å stoppe deg?
I sin forklaring i retten erkjente altså kvinnen at hun har lurt mange av sine ofre. Hun hadde imidlertid som regel egne forklaringer på hvorfor hun ikke hadde tilbakebetalt pengene, og mente mye skyldtes misforståelser.

Under forklaringen tok aktor Ellisiv Emblem Bentdal opp at kvinnen fortsatte å svindle, også etter politiet at pågrep og forsøkte å få henne varetektsfengslet 1. februar 2013.

- Hva skal til for å stoppe deg? Du fortsatte etter at politiet, uten hell, forsøkte å varetektfengsle deg? spurte hun.

Til dette svarte kvinnen at hun nå ønsker å gjøre store forandringer i livet.

- Jeg vil fullføre skole, ta en utdannelse og flytte nærmere barna mine.

- Så er det nå slutt? spurte aktor.

- Ja, nå vil jeg få en ordentlig jobb som ikke gjør at jeg må jobbe på provisjon. Jeg vil flytte tilbake til faren min mens jeg går på skole. Og være nærmere barna mine, sa småbarnsmoren og la til:

- Jeg har vært en del av et vestkantmiljø, og brukt altfor mye penger på altfor mye tull. Det er ikke slik jeg vil leve livet.

28-åringen ble pågrepet og arrestert 2. august. Hun har sittet fengslet siden dette.

Kvinnens forsvarer, Alexander Solhus, sier til Nettavisen at kvinnen har benyttet tiden i fengsel til å ta opp studier.

- Hun har benyttet tiden i varetekt til å studere helse- og sosialfag. Hun går på skole fem dager i uken, og ønsker å bli ambullansesjåfør.

Les tidligere saker under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere