RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor: - Tre barn er ødelagt av overgrep

Hamar (NTB): De tre brødrene kan umulig forklare seg så detaljert, beskrivende og omfangsrikt hvis ikke historiene var selvopplevde, mener aktor i overgrepssaken fra Romerike.

- Vi har å gjøre med tre ødelagte barn, sa statsadvokat Peter André Johansen da han fredag prosederte i Eidsivating lagmannsrett.

- Etter påtalemyndighetens syn må dere svare ja på alle spørsmålene om skyld, for begge de tiltalte, sa han henvendt til juryen.

Ekteparet på 40 og 30 år nekter kategorisk straffskyld. De ble i Øvre Romerike tingrett likevel dømt 17 års fengsel.

Johansen la avgjørende vekt på at forklaringene til de to minste brødrene om hvordan de ble utsatt for svært grove overgrep fra begge foreldrene, i stor grad er samsvarende, selv om de er framkommet hver for seg. De er gjensidig underbyggende - fordi de uavhengig av hverandre omhandler de samme handlingene, de samme personene og de samme følelsene, ifølge aktor. Han mener de også underbygges av nedtegnelser fostermoren gjorde da minsteguttene ble hentet ut av hjemmet, og av en bunke tegninger som enkelt og eksplisitt avbilder volden og overgrepene de ble utsatt for.

- Hvis disse påstandene ikke skulle ha noen rot i virkeligheten, må de tre brødrene ha drevet omfattende samordning av forklaringer - om rollefordeling, følelser og steder. Og dette må være innlært hos de minste guttene, slik at de presist og hver for seg skal kunne gjengi dem i flere avhør og gjennom tre år. Det er helt usannsynlig, fastslo aktor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere