*Nettavisen* Nyheter.

Aktor ber om 18 års fengsel for Grua-tiltalte

Gjøvik (NTB): Statsadvokaten mener tiltalte i Grua-saken med overlegg stakk i hjel sin 17-årige kone og la tirsdag ned påstand om 18 års fengsel i saken. I tillegg kommer økonomiske krav på 1,6 millioner kroner.

21.01.14 21:08

- Jeg kan ikke se et eneste formildende moment i denne saken, sa statsadvokat Torbjørn Klundseter i sin posedyre i Gjøvik tingrett tirsdag, melder NRK. Han mener den tiltalte 29-åringen har hatt en klar hensikt om å ta livet av sin 17 år gamle kone Fahezeh Ahmadi.

Tiltalen mot den afghanske mannen ble utvidet fra forsettlig til overlagt drap. Aktoratet mener bevisene peker mot at han planla å drepe kona på Grua i Oppland i juni i fjor.

Bistandsadvokat Inger Marie Støen ba om 986.000 kroner i oppreisning og erstatning for parets to år gamle datter, melder TV 2. Det skal blant annet dekke tapet av forsørger etter at moren ble drept.

Ida Andenæs er bistandsadvokat for Ahmadis foreldre. Hun ba om 300.000 kroner i oppreisning til hver av dem. De samlede økonomiske kravene mot tiltalte er dermed på snaut 1,6 millioner kroner.

Tiltalte har erkjent forsettlig drap, som har en strafferamme på 15 års fengsel, men nekter for at drapet var planlagt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.