RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor ber om 20 års fengsel for Hareid-drapet

Sist oppdatert:
Aktor i Hareid-saken la torsdag ned påstand om at tiltalte blir dømt til 20 års fengsel for overlagt drap og likskjending, melder NRK.

Statsadvokat Jan Hoel viste i sin prosedyre i Sunnmøre tingrett til en rekke opplysninger i saken som underbygger hans oppfatning av at drapet var planlagt. Den 23 år gamle mannen må derfor dømmes til 20 års fengsel for overlagt drap, konkluderte Hoel.

- Det eneste formildende i denne saken er at han har erkjent handlingen han har begått, sa han.

Bistandsadvokaten mener på sin side at 23-åringen må betale oppreisning på 300.000 kroner til hver av de to etterlatte.

Selv har tiltalte erkjent de faktiske forhold og straffskyld for forsettlig drap.

SMS til kjæresten
Tiltalte har bekreftet at han drepte Sami Milhem i Hareid sentrum 8. august i fjor med en rekke knivstikk. Da politiet kom til åstedet, manglet avdøde hode og armer. Drapet var begått på en så brutal måte at selv garvede Kripos-etterforskere reagerte.

I en tekstmelding til kjæresten kort tid før drapet, ber tiltalte henne ta kontakt når han slipper ut av fengsel om 15 år og skrev at «dette er 99 prosent for deg».

SMS-en taler for at drapet var overlagt, mener aktor, som ifølge Sunnmørsposten også viste til at han pakket sammen flere våpen og at han hadde truet Milhem før drapet.

23-åringen snakket dessuten med en kamerat, som prøvde å få ham fra drapsplanene.

- Ikke overlagt
Forsvareren, advokat Johnny Veum, poengterte i sin prosedyre at siden selve drapshandlingen er erkjent, må retten ta stilling til i hvilken grad det var planlagt i en slik grad at det omfattes av den alvorligste drapsparagrafen i straffeloven.

Da må retten blant annet ta stilling til om den tiltalte ved selve gjerningsøyeblikket veide for eller mot. Han trakk også fram hvordan den tiltalte ifølge et vitne hadde brukt mye tid på å tenke ut hvordan han skulle jule opp Milhem – men ikke drepe ham.

Veum mener retten må dømme 23-åringen til 16-17 års fengsel for forsettlig drap.

Dommen faller 13. april. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere