RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor ber om 21 års fengsel for Thomas Müller

6. mai 2014 hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller, og ektemannen hennes erkjente drapet.
6. mai 2014 hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller, og ektemannen hennes erkjente drapet. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix/privat
Sist oppdatert:
Aktor ber om 21 års fengsel for Thomas Müller, melder Stavanger Aftenblad. 35-åringen ble mandag kjent skyldig av lagmannsretten i overlagt drap på sin kone Agnes.

Aktor Tormod Haugnes sa i sin prosedyre at han ikke kan se noen formildende omstendigheter i saken, melder Stavanger Aftenblad.

- Det mest positive vi kan si om Thomas Müller i denne saken, er at han ikke er tidligere straffet, men det er ikke noe som skal gi straffrabatt, sa statsadvokaten.

Juryen i Gulating lagmannsrett kjente mandag Müller skyldig i voldtekt og overlagt drap på kona Agnes Müller.

Müllers forklaring var at kona ønsket å dø, og at de to brukte flere måneder på sammen å planlegge hvordan det skulle skje.

Da saken gikk i Jæren tingrett, ble Müller dømt til 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Den tyske rørleggeren bandt ifølge tiltalen kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne 16. april i fjor. Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden.

Påtalemyndigheten mener motivet var sjalusi og uoverensstemmelser fordi Agnes Müller ønsket å skille seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere