*Nettavisen* Nyheter.

Aktor ber om elleve års fengsel for overgrep

Oslo (NTB): Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om fengsel i elleve år for Oslo-mannen som er tiltalt for å ha voldtatt datteren sin i en periode på ti år. Neste uke faller dommen i saken.

Under rettssaken, som gikk i Oslo tingrett hele forrige uke, har datteren forklart at faren voldtok henne flere titalls ganger i perioden 2002 til 2012, fra hun var bare ti år gammel, melder dittoslo.no.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim har lagt ned påstand om elleve års fengsel for mannen, som nå er i 40-årene. Han er tiltalt for incest, for voldtekt og for seksuell omgang med en person under 14 år og under 16 år, samt for mishandling av datteren og ektefellen. Den tiltalte faren nekter straffskyld.

- Jeg ber om at min klient blir frifunnet. Han fastholder sin forklaring på at disse hendelsene aldri har skjedd, sier mannens forsvarer, Waqar Aslam Malik, til avisen.

Datteren anmeldte selv faren i fjor vinter, og mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i mars i fjor. Dom i saken faller neste uke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.