*Nettavisen* Nyheter.

Aktor ber om ni måneders fengsel for Birkedal

Stavanger (NTB): Aktorat mener den tidligere Frp-toppen Trond Birkedal bør dømmes til ni måneders ubetinget fengsel for seksuell omgang og seksuelle handlinger med to gutter på 15 år.

09.02.12 15:02

Etter tre dagers vitneforklaringer, bevisførsel og ekspertuttalelser var det torsdag ettermiddag klart for prosedyrer i saken mot Trond Birkedal. 31-åringen har ikke erkjent straffskyld for de to mest alvorlige tiltalepunktene. En nå 18 år gammel gutt hevder de to hadde seksuell omgang på et hotellrom da han var 15 år gammel, noe Birkedal benekter. Dermed står det ord mot ord, men aktor mener fornærmedes forklaring styrkes av vitnemål fra blant annet to venninner, tidligere generalsekretær Geir Mo i Frp og Birkedal selv.

Aktor Karsten Monsen viser også til at Birkedal, under skjult identitet, ba om å få bilder av gutten på e-post. Birkedal forklarte i retten onsdag at e-posten dreide seg om vanlige portrettbilder.

- Mailen styrker fornærmedes forklaring. Og det ganske mye. Forklaringen om at bildene var vanlige ansiktsbilder, er ganske utrolig, sa Monsen i Stavanger tingrett, ifølge Aftenbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag