*Nettavisen* Nyheter.

Aktor ber om seks års fengsel for overgrep og drapstrusler mot jenter

Kongsvinger (NTB): En 21-åring som i Glåmdal tingrett er tiltalt for voldtekter og seksuell omgang med mindreårige, samt vold og drapstrusler, bør få seks års fengsel, mener påtalemyndigheten.

Mannen fra Kongsvinger-distriktet har erkjent straffskyld for flesteparten av tiltalepunktene. De innbefatter blant annet flere voldtekter av ei 14 år gammel jente, samt seksuell omgang med fire jenter under 14 år og to under 16 år, skriver Glåmdalen.

- Det har mildt sagt vært utfordrende å komme fram til en riktigst mulig straffepåstand, innledet aktor Stine Andreassen sin prosedyre om straffeutmålingen. Hun viste til at saken er svært omfattende med til sammen 43 lovbrudd.

I skjerpende retning mener påtalemyndigheten det må legges til grunn at flere av jentene har levd under et volds- og trusselregime over tid. Hun viste til at enkelte av dem har fått deler av ungdomsskoletida si ødelagt. Overgrepene mot to 13-årige jenter foregikk så å si daglig over et års tid, ifølge tiltalen.

21-åringen er også tiltalt for grov vold, forsøk på påvirkning av to vitner, en rekke drapstrusler og produksjon og oppbevaring av barnepornografi. Han har også tatt kvelertak på ei jente til hun besvimte, og han har også truet med kniv ved to tilfeller.

Aktor har i påstanden nedjustert straffen med noen år grunnet tiltaltes unge alder og at han har erkjent og bidratt til å oppklare en del av forholdene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.