Gå til sidens hovedinnhold

Aktor ber om seks måneders fengsel for Pracon

Oslo (NTB): Aktor ber om seks måneders ubetinget fengsel for AUF-er Adrian Pracon, som sier han ikke husker noen ting fra en voldshendelse på et utested i Oslo i fjor.

Tiltalte erkjenner imidlertid at han slo ned to personer, og i retten ba han dem om unnskyldning. 22-åringen fra Skien er kjent i mediene etter at Anders Behring Breivik sparte livet hans på Utøya. Han har også skrevet bok om opplevelsen fra terrorangrepet.

Onsdag måtte han selv møte i retten som tiltalt. Pracon erkjente straffskyld for å ha slått ned en mannlig pubgjest slik at han falt i bakken, for så å fortsette å sparke ham i hodet da han lå nede. Etterpå slo han til en kvinne som kom til for å stanse volden. Hun fikk et kutt ved neseroten og måtte sy seks sting.

Pracons psykolog Kjell Magne Håkonsen mener opplevelsen fra Utøya kan forklare volden. Han mener klienten har typiske symptomer på posttraumatisk stresslidelse.

- Det kan være en forklaring, men ikke en unnskyldning for det som skjedde, sa Håkonsen. Han mener Pracon kan ha kommet i en situasjon der basale reaksjoner om å forsvare seg, slo inn.

Aktor Eva Bergman Kvamme mener ikke Utøya-opplevelsene er formildende for AUF-eren, skriver Dagbladet.

Aktoratet mener at Pracon begikk alvorlig, uprovosert vold og at straffen bør være seks måneders ubetinget fengsel. Nestvold mener det ville vært forskjellsbehandling dersom hun hadde åpnet for samfunnsstraff. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget