*Nettavisen* Nyheter.

Aktor ber om seks og et halvt års fengsel i overgrepssak

Bodø (NTB): Aktor ber om seks og et halvt års fengsel for en 22 år gammel mann som i Salten tingrett er tiltalt for seksuelt misbruk av flere barn og besittelse av overgrepsbilder og -filmer.

22-åringen fra Bodø er tiltalt for overgrep mot seks mindreårige gutter. Fem av dem er under 14 år. En 55 år gammel trønder er tiltalt for medvirkning.

Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, mener det foreligger klart straffeskjerpende forhold. Men hun mener det er en formildende omstendighet at 22-åringen har tilstått, skriver Avisa Nordland.

22-åringens forsvarer Hilde Grytten Guldbakke la ned påstand om frifinnelse på et av de alvorligste punktene, for å ha hatt seksuell omgang og samleie med barn under 14 år.

De seks fornærmede guttenes bistandsadvokater har lagt ned krav og antydninger om oppreisningserstatninger på totalt 650.000 kroner.

Bakgrunnen for saken var opprullingen av Gaysir-komplekset i 2011 da mannen ble pågrepet med 199 bilder og 12 filmer som skildret seksuelle overgrep mot barn. Etterforskningen resulterte i anklager om overgrep mot tre gutter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.