RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor krever at retten nekter fire Øygard-vitner

Hamar (NTB): Statsadvokat Thorbjørn Klundseter vil ha retten til nekte forsvaret å føre fire vitner i overgrepssaken mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard.

Flere av vitnene til forsvareren, advokat Mette Yvonne Larsen, er ventet å skulle gi forklaringer for å svekke troverdigheten til den 17 år gamle jenta som er fornærmet i saken. Statsadvokat Klundseter bekrefter overfor NTB at det delvis er derfor han ønsker bevisavskjæring, men vil ikke utdype hvilke ytterligere grunner han har gitt retten.

Bevisbildet i ankesaken i Eidsivating lagmannsrett er nokså likt det som ble presentert for Sør-Gudbrandsdal tingrett, framkom det av innledningsforedraget til aktor. Det er imidlertid gjort en rekke etterforskningsskritt siden saken gikk for tingretten, blant annet knyttet til flere mobiltelefoner som fornærmede og Øygard har hatt tilgang på.

- Etterforskningen er ferdig for tre av disse telefonene, men pågår fortsatt for de tre andre, sa Klundseter.

Det er rekonstruert flere tekstmeldinger som er sendt mellom 17-åringen og Øygard, men Klundseter har ikke gått inn på hva de inneholder.

Det mye omtalte toppløsbildet som Øygard skal ha tatt av jenta på ordførerkontoret i Vågå er ikke blant de nye funnene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere