RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor krever sju års fengsel i abort-sak

Sist oppdatert:
Aktor ber om at den 25 år gamle mannen som er tiltalt for å ha gitt sin gravide ekskjæreste abortpiller, dømmes til sju års ubetinget fengsel.

- Noe av det sentrale i denne saken er at handlingen er begått med anvendelse av gift og at dette er en hendelse som har foregått over tid, sa aktor Kaja Strandjord i sin prosedyre i Sør-Trøndelag tingrett, skriver Adresseavisen.

25-åringen skal ifølge tiltalen ha gitt abortfremkallende legemidler som han kjøpte på nettet, til sin gravide ekskjæreste ved to anledninger.

Han erkjente straffskyld for begge postene i tiltalen da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Kvinnen, som er i 20-årene, fortalte i retten at hun hadde mistanke om at mannen hadde blandet legemidler i en smoothie han ga henne da hun var på besøk hos ham i mars i fjor. Hun var gravid i tolvte svangerskapsuke med 25-åringens barn da hun aborterte i mars i fjor.

Påtalemyndigheten har tiltalt 25-åringen for å ha påført ekskjæresten betydelig skade og for å ha avbrutt et svangerskap under særdeles skjerpende omstendigheter og uten kvinnens samtykke. Paragrafene har en øvre strafferamme på henholdsvis 21 og 15 år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere