RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor ønsker 18 måneders fengsel for kronjuveltyv

Oslo (NTB): Mannen som stjal kronjuvelene fra den ghanesiske kongen i Oslo i fjor høst, bør dømmes til fengsel i ett år og seks måneder, mener aktor i den pågående rettssaken.

Gullsmykkene ble stjålet fra foajeen på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo sentrum 10. oktober i fjor. To peruanske menn er tiltalt, en 44-åring for selve tyveriet, en 41-åring for å ha kjørt bilen.

Aktor Asmund Riegel fastslo i Oslo tingrett torsdag at 44-åringen som stjal kronjuvelene bør straffes med fengsel i ett år og seks måneder, skriver Aftenposten. Da er et halvt års strafferabatt tatt med, fordi han hele tiden har samarbeidet med politiet.

- Når rabatten trekkes fra mener jeg ett år og seks måneders ubetinget fengsel er det riktige. For sjåføren som kjørte bilen, mener jeg ubetinget fengsel i to år og to måneder er riktig nivå siden han er en gjengangerkriminell og bør straffes etter dette, sa Riegel i retten.

Ved siden av de to siktede mennene sitter en antatt hovedkvinne på 57 år varetektsfengslet i Peru. Hun er begjært utlevert til Norge. Ifølge Riegel er det ingenting som tyder på at tyvene har angret.

- Da de oppdaget hvilket kupp de hadde gjort, tok de med seg gullet og dro til Sverige hvor de smeltet om gullet. Vi mener at de tre hadde til hovedformål å begå kriminalitet da de kom til Norge. Å smelte om gull fra det 17. århundre har også et element av skadeverk, sa aktor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere