Aktor vil fengsle overgrepstiltalt trener i to år

Stavanger (NTB): Aktor ber Stavanger tingrett fengsle en overgrepstiltalt trener i to år. 37-åringen er tiltalt for overgrep mot til sammen sju jenter, hvorav den yngste var 15 år.

Overgrepene skal ha skjedd gjentatte ganger over en femårsperiode. 37-åringen er tiltalt for å ha forgrepet seg på til sammen sju jenter i alderen 15-19 år.

Det alvorligste tiltalepunktet dreier seg om to tilfeller av seksuell omgang med en 15 år gammel jente som tilbrakte arbeidsuka i 9. klasse på treningssenteret som 37-åringen eier.

37-åringen skal ha gjort gjentatte seksuelle tilnærmelser mot jenta, og hun forklarte i retten at hun følte seg tvunget til å gå med på det han ba om. Overgrepene skal ha skjedd i garderoben på treningssenteret og i tiltaltes bil. Strafferammen for tiltalepunktene er på seks års fengsel, skriver MACROBUTTON Rogalands Avis MACROBUTTON MACROBUTTON MACROBUTTON

Aktor i saken, politiadvokat Cathrine Tanberg mener 37-åringen bør få en fengselsstraff på to år, ettersom aldersforskjellen og antallet overgrep er straffeskjerpende, i tillegg til at den tiltalte har erkjent de faktiske forholdene.

- Han var 33 år da de første overgrepene skjedde. Jentene hadde liten eller ingen erfaring med seksuelle handlinger, de så opp til ham og hadde derfor vanskelig for å si nei. Tiltalte har ingen troverdighet når han hevder at han ikke har utnyttet sin stilling, sa Tanberg i retten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.