Gå til sidens hovedinnhold

Aktor vil ha åtte måneders fengsel for Frp-politiker

Sandnes (NTB): I tillegg til fengselsstraff kan den tidligere toppolitikeren (37) i Sandnes måtte en betydelig erstatning til mannen (24) som anmeldte ham for voldtekt.

Etter to dager med forklaringer fra tiltalte, fornærmede, vitner og sakkyndige i Jæren tingrett, var det onsdag klart for prosedyrer. Aktor Tormod Haugnes la ifølge Rogalands Avis ned påstand om åtte måneders fengsel for 37-åringen for å ha voldtatt den sovende, overnattende barnevakten 29. november 2009.

Etter lunsj vil bistandsadvokat Ina Gundersen prosedere om erstatning for tapt arbeidsfortjeneste for hennes klient, som sier han har slitt fysisk og psykisk i kjølvannet av voldtekten.

Forsvarer Tor Inge Borgersen vil trolig legge ned påstand om frifinnelse. Hans klient har hele tiden benektet at det har vært fysisk berøring mellom han og fornærmede.

Fornærmede oppsøkte voldtektsmottak morgenen etter den aktuelle natten. Men siden det tok så lang tid, to og et halvt år, før han anmeldte saken, er tekniske bevis destruert, for eksempel prøver som kunne påvist DNA. Det er likevel et faktum at fornærmede snakket med lege ved voldtektsmottaket, og det er i retten vist bilder som skal dokumentere at noe skjedde den natten. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn