*Nettavisen* Nyheter.

Aktor vil ha forvaring for Alvdal-moren

Eidsvoll (NTB): Det er stor fare for at Alvdal-moren, som tirsdag ble kjent skyldig i overgrep mot sin eldste datter, vil begå nye overgrep. Hun må derfor dømmes til forvaring, mener aktor Inga Bejer Engh.

I Eidsivating lagmannsrett la hun onsdag ned påstand om at den 49 år gamle moren må dømmes til forvaring i 13 år og to måneder med en minstetid på sju år og fire måneder for overgrep og vold mot sin eldste datter. Dommen er en fellesstraff for Alvdal-saken, og det gis fradrag for de snaue fire årene moren har sonet etter Alvdal-dommen.

- Loven sier at hun ikke skal komme dårligere ut enn dersom de to sakene ble behandlet under ett, sa Engh.

Om begrunnelsen for å idømme forvaring viste hun blant annet til erklæringen fra de sakkyndige, som mener det er høy risiko for at Alvdal-moren vil begå nye overgrep.

- De sakkyndige viste i sin erklæring også til at hun ikke har noen dypere erkjennelse av hva hun har gjort. Dette har ikke endret seg siden hun ble vurdert første gang i 2010, sa Engh.

I Nedre Romerike tingrett ble moren dømt til forvaring i 14 år med en minstetid på sju år. For hennes medtiltalte tidligere ektefelle la aktor Engh ned påstand om seks års fengsel, det samme som han ble idømt i Nedre Romerike tingrett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.